Reisverzekering

Wij zijn er als u ons nodig heeft, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Reisverzekering

Waarom een reis­verzekering?

Met de reisverzekering van Aon bent u verzekerd voor dagreizen of vakanties naar het buitenland. Binnen Nederland zijn uitstapjes met een geboekte overnachting ook gedekt. Een wintersportvakantie is standaard meeverzekerd.

Wat maakt onze reisverzekering zo goed?

Kies de dekking die u nodig heeft

U kunt naast de basisdekking kiezen uit verschillende uitbreidingen. Bijvoorbeeld voor uw bagage of geneeskundige kosten. U kunt zelf makkelijk uw reisverzekering samenstellen. U bent nooit duurder uit dan nodig is.

Altijd en overal hulpverlening

U kunt altijd rekenen op onze alarmcentrale. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Of u nu pech krijgt onderweg of een medisch probleem, de alarmcentrale staat voor u klaar.

Gratis wintersportdekking

De kosten van hulpverlening tijdens de wintersport zijn standaard meeverzekerd bij de basisdekking.

Nog meer voordelen

Ook uw iPhone en iPad goed gedekt

Met de aanvullende bagagedekking bent u goed verzekerd tegen schade, verlies en diefstal van uw waardevolle spullen. De vergoeding geldt onder andere voor uw koffer, mobiele telefoon, tablet en camera. Maar bijvoorbeeld ook uw ski- of snowboarduitrusting is standaard meeverzekerd. Voor een compleet overzicht van de vergoedingen en mogelijkheden, bekijk de polisvoorwaarden.

Ook voor bijzonder risicovolle sporten

Naast de gratis wintersportdekking kunt u zich ook extra verzekeren tegen risico's van bijzondere sporten tijdens uw reis. Voor onder andere bergsport, parachutespringen, deltavliegen en onderwatersport kunt u zich aanvullend verzekeren.

Wat vergoedt de reis­verzekering?

Basisdekking

Met de basisdekking kunt u rekenen op hulpverlening en vergoeding van de bijbehorende kosten. Hierbij moet u denken aan:

 • Vervoer terug naar Nederland (repatriëring)
 • Medische bijstand bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden
 • Toezending van medicijnen
 • Hulp bij verlies van paspoort en visum
 • Het regelen van opsporing, redding en berging

De kosten voor hulpverlening, als gevolg van een ongeval tijdens uw wintersport, zijn ook meeverzekerd. U heeft standaard een wereldwijde dekking.

Bagage

Bij schade, diefstal of verlies van uw bagage ontvangt u een vergoeding tot maximaal €3.000 per persoon en maximaal €6.000 voor alle verzekerden bij elkaar.

Vindt u deze bedragen niet voldoende? Dan kunt u voor de uitgebreide bagagedekking kiezen. U ontvangt dan een vergoeding tot maximaal €5.000 per persoon en maximaal €10.000 voor alle verzekerden bij elkaar.

Vervangend vervoer en repatriëring

Gaat u met uw eigen auto op vakantie naar het buitenland? Kies dan voor de dekking Vervangend vervoer. Bij pech of een ongeval onderweg regelen wij:

 • Vervangend vervoer
 • Een vervangende bestuurder
 • Transport van het voertuig naar een garage
 • Het terughalen van uw voertuig naar Nederland

Het vervoermiddel mag niet ouder zijn dan 15 jaar. Let op: heeft u bij ons een auto- of motorverzekering afgesloten? Dan hoeft u deze dekking niet af te sluiten. Bij deze verzekering is vervangend vervoer standaard meeverzekerd.

Geneeskundige kosten

Wij adviseren altijd de dekking Geneeskundige kosten mee te verzekeren. Uw zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle geneeskundige kosten in het buitenland.

Met de dekking Geneeskundige kosten worden onder andere de volgende kosten vergoed:

 • Kosten van artsen
 • Ziekenhuisopname
 • Operatiekosten

Heeft u het eigen risico op uw zorgverzekering verhoogd? Kosten die binnen het vrijwillig gekozen eigen risico vallen, worden niet vergoed.

Annuleringskosten

Moet u voor vertrek uw vakantie annuleren? Dan vergoeden wij de kosten die u maakt als gevolg van de annulering. Bent u op vakantie en moet u eerder naar huis? Dan krijgt u een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. Het verzekerde bedrag is standaard maximaal €1.500 per persoon per reis. Wij vergoeden maximaal €6.000 per verzekeringsjaar voor alle verzekerden samen.

U ontvangt een vergoeding bij annulering of eerder terugkeren van uw reis door bijvoorbeeld:

 • Ziekte
 • Een ongeval
 • Een sterfgeval

Vindt u de bedragen niet voldoende? Dan kunt u voor een hogere dekking kiezen. De vergoeding is dan maximaal tot €3.000 per persoon per reis en maximaal €12.000 per verzekeringsjaar voor alle verzekerden samen.

Ongevallen

U krijgt een vergoeding als u of uw medeverzekerde tijdens de reis overlijdt of blijvend invalide wordt door een ongeval.

Vergoedingen:

Overlijden: €20.000
Blijvende invaliditeit: max. €60.000

Vergoedingen kinderen jonger dan 16 jaar:

Overlijden: €4.000
Blijvende invaliditeit: max. €74.000

Bijzondere sporten

Beoefent u een bijzonder risicovolle sport zoals bergsport, parachutespringen en onderwatersport, dan bent u niet verzekerd. Wilt u deze risico's meeverzekeren? Kies dan voor deze dekking. Snorkelen en wintersporten (o.a. skiën, snowboarden en langlaufen) zijn wel standaard in de basisdekking meeverzekerd.

Afkoop eigen risico huurauto's

Als u met een huurauto schade heeft, dan geldt in de meeste gevallen een eigen risico. Met deze dekking vergoeden wij het eigen risico tot maximaal €1.000.

Belangrijke documenten

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart doorlopende reisverzekering

Verzekeringskaart kortlopende reisverzekering

Veelgestelde vragen

 • U bent standaard verzekerd voor een reisduur van maximaal 60 dagen aaneengesloten. Als u dit aantal niet voldoende vindt, dan kunt u kiezen voor een reisduur van 180 of 360 dagen.
 • Ja, kinderen kunnen gebruik maken van de reisverzekering als zij zelfstandig op vakantie zijn. Kinderen moeten wel inwonend zijn of door co-ouderschap elders in Nederland wonen. Ook kinderen die voor het volgen van een opleiding uitwonend zijn in Nederland, zijn verzekerd als zij zelfstandig op vakantie gaan.
 • Ons advies is om altijd de dekking geneeskundige kosten mee te verzekeren. Uw zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle geneeskundige kosten in het buitenland.
 • Ja, als u:
  -Vanaf huis rechtstreeks op weg bent naar het buitenland
  -Vanuit het buitenland rechtstreeks op weg bent naar huis
  -Op vakantie bent in Nederland (en minimaal één overnachting geboekt heeft)

 • Er is geen leeftijdsgrens. Kinderen zijn meeverzekerd als zij inwonend zijn of voor een opleiding elders in Nederland wonen.