Inboedelverzekering

Wij regelen alles bij schade, ook de reparatie van uw spullen. Nu inclusief Cyberverzekering.

Inboedelverzekering

Waarom een inboedelverzekering?

Meubels en persoonlijke spullen zijn een waardevol bezit. Daar bent u natuurlijk aan gehecht. Daarom is het belangrijk om uw inboedel goed te verzekeren. De inboedelverzekering van Aon biedt een complete dekking tegen een aantrekkelijke premie. Voor onbezorgd woonplezier.

Wat maakt onze inboedel­verzekering zo goed?

Ook uw dure apparatuur is goed verzekerd

Computers en audiovisuele apparatuur als televisies en dvd-spelers zijn verzekerd tot €12.000. Heeft u veel kostbare apparatuur? Dan kunt u dat bedrag verhogen tot €20.000.

Met onze herstelservice geen eigen risico

Met de gratis herstelservice nemen wij u alle zorgen uit handen, van schadeherstel tot betalingen. Bovendien hoeft u het eigen risico van €100 niet te betalen. Het eigen risico voor mobiele elektronica vervalt niet, ook al maakt u gebruikt van de herstelservice.

Deskundige hulp bij cybercriminaliteit

U klikt op een verkeerde link en uw persoonlijke gegevens liggen op straat. Steeds meer mensen komen in aanraking met cybercriminaliteit. Aon helpt u met preventieve tips en deskundige hulp als het toch mis gaat.

Nog meer voordelen

U bent altijd voor de juiste waarde verzekerd

U koopt nieuwe meubels of een andere televisie. De waarde van uw spullen gaat dus omhoog. Voor uw verzekering maakt dat niet uit. Wij garanderen dat u altijd voor de juiste waarde bent verzekerd.

Spullen in vrijstaande garage zijn ook verzekerd

Bewaart u spullen in een garage die los van uw huis staat? Deze spullen zijn verzekerd tot maximaal €5.000. De garage moet dan wel binnen 300 meter van uw woning staan. Er is een eigen risico van €500 per gebeurtenis. Dat betekent dat u de eerste €500 zelf betaalt als er iets gebeurt.

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beëindigen uw verzekering 30 dagen later.

Wat vergoedt de inboedelverzekering

Brand, diefstal, ongelukjes

De spullen in uw huis zijn verzekerd tegen brand en diefstal. Maar ook tegen ongelukjes, zoals het omgooien van een glas wijn over uw vloerkleed.

Gebroken ramen

U kunt uw inboedelverzekering uitbreiden met een glasdekking. Glas in ramen en deuren, kunststof koepels en vensters zijn dan verzekerd. Maar ook glas in windschermen, balkonhekken en tuinhekken. Wij vergoeden schade aan glas in lood en draadglas niet als die is veroorzaakt door een technisch mankement of een fabricagefout.

Sieraden, antiek en kunst

Sieraden worden vergoed tot €6.000. Computers en audiovisuele apparatuur tot €12.000. Antiek, kunst en verzamelingen zijn tot €15.000 verzekerd.

U kunt deze bedragen verhogen als u veel waardevolle spullen bezit. Voor sieraden kunt u het bedrag dat de verzekering vergoed verhogen tot €10.000, voor computers en audiovisuele apparatuur tot €20.000 en voor kunst en verzamelingen tot €25.000.

Kunst met een waarde boven de €25.000 kunt u verzekeren bij Aon Artscope.

Spullen in uw garage

Spullen in uw garage zijn verzekerd. Als die garage los staat van uw huis zijn spullen verzekerd tot maximaal €5.000. De garage moet dan wel binnen 300 meter van uw woning staan. Er is een eigen risico van €500 per gebeurtenis.

Veranderingen aan uw huurwoning

Heeft u op eigen kosten veranderingen en verbeteringen aangebracht in uw huurwoning (huurdersbelang)? Die zijn tot €6.000 verzekerd. Dit bedrag kunt u verhogen tot €30.000.

Cyberhulp

Als eerste in Nederland heeft Aon een inboedelverzekering die standaard hulp biedt bij cyberincidenten. U kunt denken aan het hacken van uw bestanden, diefstal van uw identiteit of virussen die uw computer gijzelen.

Als u te maken krijgt met een cyberincident kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week contact opnemen met de CyberHulplijn. Deskundige medewerkers helpen u bij het vinden van een oplossing. Ook helpen ze bij het inschakelen en waarschuwen van de juiste bedrijven en instanties. Denk aan de politie, uw bank en uw creditcardmaatschappij.

U krijgt ook toegang tot een website met preventieve tips en adviezen. Die helpen voorkomen dat u het slachtoffer wordt van cybercriminaliteit.  

Wat is niet verzekerd?

 • Opzet
 • Onvoldoende onderhoud of slijtage
 • Een aardbeving of vulkaanuitbarsting
 • Een overstroming door dijkdoorbraak
 • Een kernreactie
 • Molest (bijvoorbeeld oorlogsconflict, opstand, oproer en muiterij).

Belangrijke documenten

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart inboedelverzekering

Verzekeringskaart cyberhulp

Veelgestelde vragen

 • De meest eenvoudige manier is een inboedelwaardemeter invullen. In enkele vragen wordt de waarde van uw inboedel vastgesteld. Daarnaast krijgt u een garantie tegen onderverzekering. Ook kunt u zelf een bedrag noemen, de inboedel kan getaxeerd worden of er kan gebruik worden gemaakt van een inventarisatielijst. Dit is een lijst waarmee u door uw huis loopt en overal de waarde van aangeeft. Deze methode vergt veel tijd en geeft geen garantie tegen onderverzekering. Wanneer u dus iets waardevols vergeet, is dat niet meeverzekerd bij schade.
 • Alles wat u kunt optillen en meenemen, valt onder de inboedel. Alles wat vast zit aan het woonhuis en u niet weg kunt halen zonder het te beschadigen, valt onder het woonhuis.
 • Ja, de spullen in de schuur zijn meeverzekerd. Denkt u er wel aan om de schuur af te sluiten om het risico op diefstal te verminderen. Diefstal uit de tuin is beperkt verzekerd. Tuinstoelen en tuintafels zijn wel verzekerd, maar fietsen bijvoorbeeld niet.
 • Het is in Nederland niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. U bepaalt zelf of u uw spullen wilt verzekeren. Het is echter wel aan te raden om een inboedelverzekering te nemen. Als u bijvoorbeeld brand of wateroverlast krijgt, of als er wordt ingebroken in uw huis, heeft u iets om op terug te vallen.
 • Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade aan spullen in uw woning en, in veel gevallen, rondom uw woning. Bijvoorbeeld door brand, storm of inbraak. Ook sieraden en (audio-)apparatuur zijn verzekerd, al geldt hiervoor wel een maximaal verzekerd bedrag.