Zo blijf jij zorgprofessional

Het is het doel van vrijwel iedere huisarts: een eigen praktijk. Maar als praktijkhouder ben je niet alleen bezig met je patiënten, maar ook met de zakelijke kant van een praktijk. Gemiddeld besteedt een praktijkeigenaar 14% van zijn of haar tijd aan zaken als bedrijfsvoering en administratie. Wanneer je hier indirect patiëntgebonden tijd, griepvaccinaties, ketenzorg, M&I, ANW-diensten bij op telt, kan dit zelfs stijgen naar ongeveer 40%. Gelukkig zijn er oplossingen voor handen, waardoor jij als zorgprofessional je kan blijven richten op de zorg van jouw patiënten.

Verdeel de taken binnen de praktijk

Om je te focussen op je hoofdtaak, de zorg voor je patiënten, is het belangrijk dat je het overzicht houdt. In overleg met (mede)praktijkhouders verdeel je onderling de taken of je besteedt ze uit aan externe partijen. Voor de dagelijkse, administratieve taken kun je een praktijkmanager in dienst nemen. De salarisadministratie en boekhouding zijn taken die je kunt uitbesteden aan specialisten.

Bekijk jouw eigen verzekeringen

Als praktijkhouder is het belangrijk om goed verzekerd zijn tegen risico's die je met jouw praktijk loopt. Vergeet echter ook niet om je als zelfstandig werkende huisarts goed te verzekeren, bijvoorbeeld tegen beroepsaansprakelijkheid, rechtsbijstand of arbeidsongeschiktheid.

Heb je deze verzekeringen al afgesloten toen je ging waarnemen? Dan is het verstandig jouw verzekeringen onder de loep te nemen, want als praktijkhouder verschuiven je risico’s.

Onze adviseurs bekijken jouw nieuwe situatie en adviseren je hierin.

Aon ontzorgt jou als zorgprofessional

Het is dus de kunst de balans te vinden tussen tijd voor je patiënten en die je nodig hebt voor de financiën, het werknemersbeleid, maar ook je verzekeringen. Wat ga je zelf regelen en wat wil je precies uit handen geven aan externe partijen? De adviseurs van Aon helpen je graag hiermee en maken alles overzichtelijk voor jou.

Ook interessant

Belangrijk nieuws, handige tips en interessante inzichten.

Zware machine aan het werk

Wat als een machine die belangrijk is voor uw bedrijf, plotseling uitvalt?

Voor veel bedrijven heeft dit scenario grote gevolgen. We delen 3 handige tips met u om dit te voorkomen.

Phishingmail op laptopscherm

Een phishing mail herkennen: zo doet u dat

Hoe kunt u een phishing mail herkennen? Wij zetten een aantal tips op een rij.

Scherm met foutmelding

Wat is een datalek en hoe voorkomt u het?

Om te zorgen dat uw gegevens veilig blijven, is het belangrijk om te weten wat een datalek is en wat u kunt doen om dit te voorkomen.