Oriënteren met startend huisarts Elke

Elke Maas is huisarts en werkt als ZZP-er in de regio Sint-Oedenrode en Gemert. Elke vertelt hoe zij zich heeft georiënteerd als startende waarnemend huisarts. "Ik wilde de keuze voor mijn financiële adviseurs graag in eigen hand houden."

Hoe heb je je als beginnend huisarts georiënteerd op je verzekeringen?

Drie maanden voordat ik zou beginnen als huisarts ben ik naar de Startersdag van de LHV gegaan en ook naar een congres van LOVAH. Ik heb me daar laten informeren door de adviseurs van Aon. Je kunt daar ook goed ervaringen met anderen delen, wat heel leerzaam is.

Hoe heb je de keuze voor jouw verzekeringsadviseur gemaakt?

Ik wilde niet klakkeloos naar een adviesbureau gaan, dat leek me te gemakzuchtig. Ik heb daarom met meerdere partijen een adviesgesprek gevoerd en ik heb bij hen ook direct aangegeven dat ik minimaal een andere partij zou vragen om langs te komen. Ik had al eens een workshop van Jan van Erk van Aon bijgewoond en zijn verhaal sprak mij aan. Ik heb daarom ook met hem een adviesgesprek aangevraagd, zodat ik een vergelijking kon maken. Ik ben toen met Aon in zee gegaan, omdat ik daar een beter gevoel bij had.

Wat vond je van het adviesgesprek?

Jan heeft mij alles heel duidelijk uitgelegd en vooral goed met mij meegedacht. Het arbeidsongeschiktheidsrisico is natuurlijk een van de belangrijkste risico’s waar je mee te maken krijgt als je zelfstandig ondernemer wordt. De meeste waarnemers kiezen een standaard verzekerd bedrag van € 50.000. Maar ik wilde advies op maat. Daarom heb ik gekozen voor Aon. Jan kon mij direct bij het eerste gesprek al heel veel inzicht geven. Hij maakte alles heel duidelijk, ook aan iemand die geen verstand heeft van verzekeringen.

"Ik vind advies op maat belangrijk en ook het vertrouwen in een gespecialiseerde adviseur."

Elke Maas, huisarts

 

Ben je tevreden met het advies dat je kreeg?

Al gauw bleek dat de gunstigste keuze voor mij, niet de gemakkelijkste keuze zou worden. Voor deze keuze moest een medische keuring plaatsvinden. Dat hebben we eerst geprobeerd, we hadden nog tijd genoeg om voor een alternatieve optie te gaan. Uiteindelijk heb ik het risico bij twee verschillende verzekeraars ondergebracht. Niet omdat ik hier nu zo veel premie mee bespaar, maar ik heb nu precies wat ik wilde en wat we vooraf ingecalculeerd hadden. Ook voor aansprakelijkheid en rechtsbijstand heeft Aon mij een prima advies gegeven. Dat zijn wat minder spannende risico’s, maar ook daar heeft hij nog twee vergelijkingen gemaakt. Daar was de premie voor mij vooral doorslaggevend.

Waarom zou je Aon aanraden aan beginnende huisartsen?

Ik wilde graag de keuze voor mijn verzekeringen en accountant, in eigen hand houden. Ik vind advies op maat belangrijk en ook het vertrouwen in een gespecialiseerde adviseur. Voor mijn boekhouding heb ik bijvoorbeeld zelf een lokale accountant uitgezocht die zelf ook een digitaal pakket aanbiedt en nog goedkoper is dan de concurrent. Wat ik zelf vooral belangrijk vind, is dat het contact met Jan heel snel en prettig verloopt. Ik heb in de aanvraagperiode veel contact met hen gehad, dus dan is het fijn dat je altijd snel iemand aan de lijn hebt die jouw dossier kent. En één keer per jaar evalueren ze mijn situatie. Dus dan weet ik altijd dat ik goed zit."

Heb jij ook al vragen of wil je je laten adviseren over bijvoorbeeld risico's of verzekeringen?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs!

Ook interessant

Belangrijk nieuws, handige tips en interessante inzichten.

Niet verzekerd

AOV: wat kost het als u niet verzekerd bent?

U wilt weten hoeveel geld het u kost als u arbeidsongeschikt raakt en onverzekerd bent. Dat laten wij u zien.

Eigen praktijk

Een eigen praktijk starten: dit is belangrijk

Wilt u een eigen praktijk starten? Dan wordt u zelf verantwoordelijk voor uw medisch handelen, een goede administratie en uw eigen verzekeringen.

Vrouw met bril

Mijn bedrijf is aansprakelijk gesteld, wat nu?

Zo zit het met aansprakelijkheid, en 3 stappen die u kunt nemen wanneer u aansprakelijk wordt gesteld.