Verzekeringen voor onderwijs en kinderopvang

Uw onderneming is bijzonder. Profiteer van voorwaarden speciaal samengesteld voor onderwijs en kinderopvang.

Aon en onderwijs

U wilt het liefst zo goed mogelijk verzekerd zijn voor uw eigen unieke risico's. Een onderwijsinstelling heeft andere risico's dan een hulporganisatie. Samen met onze partner brengen wij uw risico's in kaart. We stemmen verzekering af die aansluiten bij uw situatie. Zo bent u altijd goed verzekerd.

Kies uw onderwijsinstelling

Verzekeringen speciaal afgestemd op uw organisatie vindt u bij Aon. In samenwerking met onze partners komen wij op voor uw belangen. Daardoor kunnen we goede voorwaarden of scherpe premies bieden, die speciaal voor uw branche zijn samengesteld.

Kinderopvang

Kinderopvang

In de wereld van kinderopvang is veiligheid en bescherming van het grootste belang. Wij hebben allle belangrijke verzekeringen voor de kinderopvangsector voor u uitgelicht. 

Voorgezet onderwijs

Voortgezet- en primair onderwijs (VO & PO)

Er zijn verschillende verzekeringen die belangrijk zijn voor het voorgezet onderwijs. Wij hebben alle relevante verzekeringsoplossingen voor u op een rij gezet.

Middelbaar beroepsonderwijs

Middelbaar beroepsonderwijs (MBO)

De bijna 500.000 studenten binnen het mbo worden opgeleid voor een plek op de arbeidsmarkt. Dit doen ze door het volgen van een praktijkgerichte opleiding via een BOL- of BBL-traject. Als bestuurder van een ROC, AOC, vakinstelling of volwassenenopleiding zorgt u voor een goede aansluiting op de beroepspraktijk en voor de doorstroming naar andere vervolgopleidingen of het hbo.

Hoger onderwijs

Hoger beroepsonderwijs (HBO)

Het hoger beroepsonderwijs heeft de afgelopen decennia enorme veranderingen doorgemaakt. Denk aan het stijgende aantal studenten, het groeiende personeelstekort, de ingrijpende technologische ontwikkelingen en de internationalisering van onderwijs en stages.

Wetenschappelijk onderwijs

Wetenschappelijk onderwijs (WO)

Universiteiten zijn wetenschappelijke instituten met torenhoge ambities. Onderwijs van hoogstaande kwaliteit, toonaangevend onderzoek, prestigieuze publicaties en vergaande, internationale betrekkingen.

Samenwerkingsverbanden

Samenwerkingsverbanden

Speciaal voor samenwerkingsverbanden in het passend onderwijs is een verzekeringsaanbod ontwikkeld. Het aanbod is samengesteld op basis van onze expertise en ruime ervaring in de onderwijsbranche.

Onze experts in verzekeringen voor onderwijs

Henri Damen

"Als u op schoolreis gaat met uw leerlingen, draagt u een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de kinderen.
Naast een goede organisatie is het daarom ook belangrijk om goed verzekerd te zijn. Op schoolreis, maar ook daarbuiten.

Als expert in het onderwijs weet ik precies wat er speelt bij scholen. Ik help u graag om zo goed mogelijk verzekerd te zijn voor de unieke risico's die u loopt."

Henri Damen
Account Executive Onderwijs

 06 – 138 174 17
 henri.damen@aon.nl

Harm Mulder

"Elke onderwijsinstelling zorgt ervoor dat leerlingen en studenten worden klaar gestoomd om de arbeidsmarkt met vertrouwen te kunnen gaan betreden. Om dit te kunnen doen moet u als onderwijsinstelling beschikken over de juiste middelen en mensen.
Maar als er zich onverwachts een calamiteit voordoet waardoor de continuïteit van het les geven onder druk komt te staan, hoe bent u daar op voorbereid?

Als expert binnen het beroeps en hoger onderwijs kan ik u helpen bij dit soort vraagstukken zodat u zich kan blijven focussen op uw kerntaak.’’


Harm Mulder

Practice Leader Education

 06 – 493 323 28
 harm.mulder@aon.nl

Insights en diensten

Ontdek onze diensten en interessante artikelen voor uw onderwijsinstelling.

WBTR
Insights

Gevolgen van de WBTR voor de aansprakelijkheid van bestuurders

Iedere bestuurder, commissaris of toezichthouder loopt een bepaald risico om persoonlijk aansprakelijk te worden gesteld voor financiële schade als gevolg van fouten, verzuim of nalatigheden bij het uitoefenen van de functie. Het ingaan van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) op 1 juli 2021 heeft gevolgen voor bestuurders van (onder andere) verenigingen en stichtingen.

NL Vereniging Kindcentra
Insights

Stijgende premielast vor uw kinderopvang: dit kunt u doen

De premielast voor de kinderopvang is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Maar wat heeft deze stijging veroorzaakt? Hoe reageren verzekeraars op deze ontwikkeling?

Aanbesteden in het onderwijs
Insights

Aanbesteden in het onderwijs: hier moet u rekening mee houden

Ook in het onderwijs is het belangrijk om investeringen aan te besteden. Accountants controleren tegenwoordig zwaarder op aanbestedingen. Als de accountant geen goedkeurende verklaring geeft, kan dit effect hebben op vergoedingen van de overheid. Het schoolbestuur krijgt geen geld en kan uiteindelijk aansprakelijk gesteld worden. Dit artikel vertelt u wat de regels zijn bij aanbesteden in het onderwijs.

Hacker achter laptop
Insights

Dit moet u weten over phishing

Wat is phishing precies, en hoe werkt het eigenlijk? Lees alles wat u moet weten en praktische tips om phishing te voorkomen.

 

Personeel
Insights

Mijn organisatie is aansprakelijk gesteld, wat nu?

Zo zit het met aansprakelijkheid, en 3 stappen die u kunt nemen wanneer u aansprakelijk wordt gesteld.

No risk
Insights

No-risk status: belangrijke informatie voor werkgevers!

Dat kan grote voordelen voor u hebben als werkgever. Hoe dat precies zit, leggen wij uit.

Autoverzekering
Dienst

De BSO CoCab

Heeft uw BSO behoefte aan flexibel en veilig vervoer voor groepen tot 8 kinderen? En vindt u vitaliteit, kostenbesparing en goede service belangrijk? Dan is de BSO GoCab via Aon en onze mobiliteitspartner Driven precies wat u zoekt.

Personeel
Dienst

Wat is de BSO fiets?

Speciaal voor scholen en kinderopvangorganisaties biedt Aon samen met partner Driven iets bijzonders: de BSO fiets. De BSO fiets is een ideaal vervoermiddel én een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Whk-beschikking
Dienst

Controleert u uw Whk-beschikking?

Jaarlijks ontvangen werkgevers, rond het einde van november, de werkhervattingskas (Whk-) beschikking(en). Op deze beschikking staat het WGA en ZW- percentage dat door de Belastingdienst aan u wordt toegerekend en moet worden afgedragen over het totale premieloon. In de praktijk blijkt dat niet iedere premie foutloos wordt vastgesteld door de Belastingdienst.

Juridische zaken
Dienst

Resilience: geen silo’s, maar een overkoepelende risico-aanpak

Omdat er geen eenduidige manier is om risico’s te beheersen, moet elk risico apart benaderd worden. Op deze pagina vindt u actuele relevante content over genoemde thematiek, verzameld door onze experts. Tevens kunt u zich hier aanmelden voor de webinars uit de Risk & Resilience-serie.

Bedrijfscontinuïteit
Dienst

Beperk schade en bescherm de continuïteit

Ontwikkelingen zoals het coronavirus, cybercrime en Brexit kunnen grote impact op uw organisatie hebben. Hoe zorgt u ervoor dat u goed bent voorbereid op verstorende invloeden van buitenaf? En hoe beperkt u effectief de gevolgen ervan op uwe continuïteit? Juist in moeilijke tijden wilt u laten zien wat uw organisatie waard is en het vertrouwen van uw klanten behouden.

bestuurdersaansprakelijkheid card
Dienst

Crisismanagement: voorbereiden, oefenen, reageren en evalueren

Cybercriminaliteit, geopolitieke (handel)spanningen, klimaatverandering, reputatie-issues, brand, recessie en een stagnerende supply chain kunnen allemaal aan de basis liggen van een crisis in uw bedrijfsvoering. Wanneer het zover komt, is het zaak dat uw organisatie zich resilient toont.

Cyber card
Dienst

Cybercrisismanagement: snelle, goede beslissingen maken het verschil

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom zetten we vol in op preventie. Soms is zelfs de beste preventie niet genoeg. Wat doe je als het wél verkeerd gaat? Dan maken snelle, goede beslissingen het verschil. 

Energietransitie
Dienst

De risico’s, uitdagingen én kansen van de energietransitie

Bedrijven en overheden werken al jaren hard aan de energietransitie, met als doel om in 2050 een geheel duurzame energievoorziening te hebben in Nederland.

verzuim
Dienst

Verzuimbegeleiding en -preventie

Ziekteverzuim in Nederland komt in 2022 na 20 jaar weer boven de 5%. De geschatte kosten voor het ziekteverzuim bedragen meer dan 18 miljard euro. Medewerkers ervaren een verslechterde werk-privébalans en een hogere mate van werkdruk. Dat heeft invloed op onze mentale en fysieke gezondheid, zo blijkt ook uit onze whitepaper ‘Verzuim en vitaliteit’.

pagina 1 van 0