Hoe kies je de juiste verzekeringsadviseur?
Om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid van start gaat als huisarts, laat je je natuurlijk goed adviseren. Ook over de verzekeringen die je nodig hebt, want daar moet je op kunnen vertrouwen als er iets mis gaat. Hoe kies je een adviseur die bij je past? Wat vind je belangrijk? Wij hebben voor jou de volgende vragen op een rijtje gezet die je helpen bij het maken van de juiste keuze.
Stel voor jezelf de volgende vragen:
Is de adviseur onafhankelijk?
Sommige partijen hebben vaste afspraken met verzekeraars. Je krijgt dan alleen het aanbod van die verzekeraar. Met een onafhankelijke adviseur is het advies niet gebonden aan een partij. Hierdoor heb je de garantie dat er geen andere belangen spelen.
Hoe zit het met de bereikbaarheid van de adviseur?
Vind je het voldoende als een adviseur vooral per mail of online bereikbaar is? Of hecht je waarde aan een vaste contactpersoon, zodat je snel antwoord hebt op jouw vragen van iemand die vertrouwd is met jouw dossier?
Krijg je meer informatie dan alleen over de verzekeringen?
Het afsluiten van een goede verzekering is één, maar het advies en aanvullende dienstverlening is minstens zo belangrijk. Geeft de adviseur je ook advies over hoe je schade kunt voorkomen? En helpt de adviseur je wanneer je schade hebt, om deze zo goed mogelijk af te handelen?
Wat is de aanpak van de adviseur?
Houd voor een goed advies rekening met enige doorlooptijd. Bij het afsluiten van een AOV heb je altijd te maken met gezondheidswaarborgen (verklaring). Afhankelijk van de situatie kan het aanvraag traject daardoor lang duren. Daarnaast heeft je adviseur hierdoor meer tijd/ruimte om bij meerdere verzekeraars offertes op te vragen. Hierdoor kun je veel premie besparen. Ga daarom na hoe een adviseur te werk gaat m.b.t. aanvraagprocedure en vergelijk tussen meerdere maatschappijen.
Welke kosten ga je betalen?
Je kunt profiteren van de grote concurrentie in de verzekeringsbranche. Een goede onafhankelijke adviseur kan samen met jou kijken naar diverse opties. Zo kan de adviseur kijken naar een gunstige premie waardoor je over de gehele looptijd veel premie bespaart. Naast de premie betaal je ook advieskosten. Zorg dat je op voorhand weet wat deze kosten zijn.
Daarnaast dien je rekening te houden met eventuele overige kosten zoals lidmaatschap van een vereniging? Hoe zit het met de bereikbaarheid van de adviseur? Vind je het voldoende als een adviseur vooral per mail of online bereikbaar is? Of hecht je waarde aan een vaste contactpersoon, zodat je snel antwoord hebt op jouw vragen van iemand die vertrouwd is met jouw dossier? Wat is de aanpak van de adviseur? Houd voor een goed advies rekening met enige doorlooptijd. Bij het afsluiten van een AOV heb je altijd te maken met gezondheidswaarborgen (verklaring). Afhankelijk van de situatie kan het aanvraag traject daardoor lang duren. Daarnaast heeft je adviseur hierdoor meer tijd/ruimte om bij meerdere verzekeraars offertes op te vragen. Hierdoor kun je veel premie besparen. Ga daarom na hoe een adviseur te werk gaat m.b.t. aanvraagprocedure en vergelijk tussen meerdere maatschappijen.
Heb jij ook al vragen of wil je je laten adviseren over bijvoorbeeld risico's of verzekeringen?
Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs!
Ook interessant
Belangrijk nieuws, handige tips en interessante inzichten.
AOV: wat kost het als u niet verzekerd bent?
U wilt weten hoeveel geld het u kost als u arbeidsongeschikt raakt en onverzekerd bent. Dat laten wij u zien.
Een eigen praktijk starten: dit is belangrijk
Wilt u een eigen praktijk starten? Dan wordt u zelf verantwoordelijk voor uw medisch handelen, een goede administratie en uw eigen verzekeringen.