Rechtsbijstandverzekering

Altijd verzekerd van deskundige juridische hulp.

Rechtsbijstandverzekering

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Heeft u ruzie met de buren? Of heeft u een conflict met een online winkel? Voor deze situaties kunt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten. U bent dan verzekerd van juridische hulp en staat er niet alleen voor.

Wat maakt onze rechtsbijstandverzekering zo goed?

U krijgt altijd advies

U kunt altijd contact opnemen met de deskundigen van ARAG voor telefonisch advies, zelfs als het geschil niet is verzekerd. Dat advies kost u niets.

Er is geen wachttijd; u krijgt gelijk hulp

De rechtsbijstandverzekering van Aon kent geen wachttijd. U krijgt direct na het afsluiten hulp. Het conflict moet wel ontstaan zijn nadat u de verzekering afsloot.

Stel uw vragen aan ervaren juristen

Bij geschillen staan de ervaren juristen van ARAG voor u klaar. U betaalt geen eigen risico.

Nog meer voordelen

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beëindigen uw verzekering 30 dagen later.

Wat vergoedt de rechtsbijstandverzekering?

Met onze rechtsbijstandverzekering verzekert u zichzelf en uw gezin van juridische hulp bij conflicten. De verzekering is opgebouwd uit een basismodule en verschillende aanvullende modules. De aanvullende modules zijn los af te sluiten.

Module Consument, Wonen, Sociale Verzekeringen & Pensioen

Dekking in: Europese Unie, onroerend goed alleen in Nederland

Met deze module bent u verzekerd voor rechtshulp en het verhalen van schade die een ander u heeft toegebracht. U kunt hierbij denken aan een online aankoop die nooit is geleverd, problemen met uw energieleverancier of een geschil over de hoogte van uw uitkering. Maar ook onenigheid over een erfenis of ruzie met uw buren over het tuinhek is gedekt.

Module Arbeid

Dekking in: Europese Unie

Met deze module kunt u juridische hulp krijgen als er conflicten rond uw inkomen ontstaan. Bijvoorbeeld bij een gedwongen ontslag. Juist wanneer een conflict gevolgen heeft voor uw inkomen, is juridisch advies belangrijk.

Module Fiscaal & Vermogen

Dekking in: Nederland

Met deze module krijgt u juridische hulp bij conflicten met de Belastingdienst of een geschil in verband met de verkoop van aandelen. Ook heeft u dekking bij een geschil rondom de aanschaf van een tweede huis.

Module Echtscheidingsmediation

Dekking in: Nederland

Deze module geeft recht op hulp van een bemiddelaar (mediator). De bemiddelaar helpt u bij een scheiding (huwelijk of een geregistreerd partnerschap). Er wordt bijstand verleend aan beide partners. De vergoeding is maximaal €5.000.

Module Verkeer

Dekking in: wereldwijd

Met deze module verzekert u zich van juridische hulp bij conflicten door deelname aan het verkeer. Het maakt hierbij niet uit hoe u deelneemt aan het verkeer. Dit kan per auto zijn, maar bijvoorbeeld ook wandelend of skiënd. Bent u het niet eens met de rekening voor reparatie van uw auto? Of probeert iemand u onterecht te laten opdraaien voor schade na een ongeluk? Met deze dekking krijgt u hulp van ervaren juristen om problemen op te lossen.

Goed om te weten

Zelf een advocaat kiezen

Is de hulp van een advocaat verplicht om u in een procedure bij de rechter bij te staan? Dan mag u zelf bepalen welke advocaat wordt ingeschakeld. De kosten van externe hulp zoals een advocaat wordt vergoed tot maximaal €60.000. Is een advocaat in een gerechtelijke of administratieve procedure niet verplicht? Maar u wilt dat toch? Dan kan dat. De vergoeding is dan gemaximeerd tot €10.000. Schakel niet zelf de advocaat in. Vraag altijd eerst toestemming.

Belangrijke documenten

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart rechtsbijstandverzekering

Veelgestelde vragen

  • Is de hulp van een advocaat verplicht om u in een procedure bij de rechter bij te staan? Dan mag u zelf bepalen welke advocaat wordt ingeschakeld. De kosten van externe hulp, zoals een advocaat, wordt vergoed tot maximaal € 60.000. Is een advocaat in een gerechtelijke of administratieve procedure niet verplicht? Maar u wilt dat toch? Dan kan dat. De vergoeding is dan gemaximeerd tot € 10.000. Schakel niet meteen zelf een advocaat in, maar vraag altijd eerst toestemming.
  • Ja, met de module Verkeer zijn uw motorrijtuigen standaard meeverzekerd. U kunt de rechtsbijstandsdekking op uw autoverzekering stopzetten.
  • Om voor rechtsbijstand in aanmerking te komen, moet de schade minimaal € 175 zijn.
  • Bij de meeste rechtsbijstandverzekeringen krijgt u de eerste maanden geen juridische hulp. Deze rechtsbijstandverzekering kent geen wachttijd. U krijgt direct na het afsluiten hulp. Het conflict moet wel ontstaan zijn nadat u de verzekering afsloot.
  • Voor deze verzekering geldt in de meeste gevallen geen eigen risico. Vraagt u de verzekeraar om een advocaat in te schakelen voor een gerechtelijke of administratieve procedure terwijl dat niet verplicht is, dan moet u een eigen risico betalen van € 250.