Caravanverzekering

Verzeker uw caravan tegen een verrassend lage premie!

Caravanverzekering

Waarom een caravanverzekering?

Een toercaravan of vouwwagen is als uw tweede huis op vakantie. Met de caravanzekering van Aon kunt u met een gerust gevoel op vakantie.

Wat maakt onze caravanverzekering zo goed?

Verzeker alleen wat u nodig hebt

U betaalt alleen voor wat u belangrijk vindt. Dat ziet u terug in de premie. Kies de dekkingen die voor u belangrijk zijn. Gaat u bijvoorbeeld naar landen waar het weer snel kan omslaan? Kies dan voor de uitbreiding hagelschade.

Tot 3 jaar verzekerd voor de nieuwwaarde

Wij vergoeden de nieuwwaarde als uw caravan niet ouder is dan drie jaar. Dit geldt als uw caravan gestolen of total loss is verklaard.

U profiteert van een laag eigen risico

Er geldt een laag eigen risico van €150 per gebeurtenis. Bij schade hoeft u dus geen hoge bedragen zelf te betalen. Wel zo prettig. Wanneer u de schade laat herstellen door een aangesloten schadeherstelbedrijf, wordt het eigen risico verminderd met €150.

Nog meer voordelen

Hageldekking

Hagel komt altijd onverwacht en kan ernstige schade aanrichten aan uw caravan. Wilt u zorgeloos kunnen genieten van uw caravan? Kies dan voor aanvullende hageldekking.

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beëindigen uw verzekering 30 dagen later.

Wat vergoedt de caravanverzekering?

De caravanverzekering van Aon stelt u zelf samen uit onderstaande dekkingen.

Basisdekking

De basisdekking biedt u een goede basis om zorgeloos op vakantie te gaan. Hieronder valt:

 • Schade door aanrijding
 • Schade door storm
 • Schade door brand, ontploffing en diefstal
 • Schade door constructie- en materiaalfouten (voor caravans tot 60 maanden)
 • Hulpverlening

Accessoires

Als uw caravan uitgerust is met accessoires, kan het verstandig zijn die ook te verzekeren. U kunt denken aan:

 • Een reservewiel
 • Een caravanmover
 • Een fietsenrek
 • Satellietschotels
 • Zonnepanelen

Met deze dekking zijn ook de accessoires goed verzekerd tot een bedrag van €5.000.

Hagelschade

U kunt ervoor kiezen uw caravan te verzekeren tegen de gevolgen van hagel. Krassen, gaten, scheuren, lekken en alle verdere gevolgen van een hagelbui zijn volledig verzekerd. Dat is een hele geruststelling.

Voortent / luifel

Wilt u de voortent of luifel ook goed verzekerd hebben? Kies dan voor deze uitbreiding. Hiermee zijn uw voortent en luifel tot €2.500 verzekerd.

Inboedel

Wie met de caravan op vakantie gaat, neemt niet alleen bagage maar ook spullen voor gebruik op de camping mee. U kunt denken aan keukenspullen en tuinmeubelen. Deze spullen kunt u meeverzekeren. Uw inboedel is dan verzekerd tot een bedrag van €5.000.

Goed om te weten

Aansprakelijkheid

Het kan voorkomen dat u met uw caravan schade veroorzaakt aan anderen. Als uw caravan gekoppeld is aan uw auto dan valt dit onder de WA-verzekering van uw auto. Staat uw caravan los van uw auto geparkeerd dan valt de veroorzaakte schade onder de caravanverzekering.

Beveiliging

Om diefstal te voorkomen stellen wij een aantal eisen aan de beveiliging van uw caravan. Voor caravans met een cataloguswaarde tot €20.000 is een koppelingsslot of wielklem verplicht. Is de cataloguswaarde hoger dan €20.000 dan is beveiliging door middel van een koppelingsslot én wielklem verplicht.

Deze eisen gelden niet als u de caravan stalt in een (winter)stalling of schuur en u de caravan niet op slot mag zetten volgens voorschriften.

Eigen risico

Wanneer u schade heeft, is het altijd vervelend als u een flink bedrag aan eigen risico zelf moet betalen. Wij rekenen daarom een laag eigen risico van €150 per gebeurtenis.

Belangrijke documenten

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart caravanverzekering

Veelgestelde vragen

 • Heeft u gekozen voor de uitbreiding accessoires, dan zijn de accessoires verzekerd tot een bedrag van € 5.000.
 • Nee, u kunt alleen caravans en vouwwagens verzekeren die voor recreatie gebruikt worden.
 • Standaard vergoeden wij de nieuwwaarde wanneer de caravan gestolen of total loss is en de caravan niet ouder is dan drie jaar.
 • Een caravanverzekering verzekert de caravan en mogelijk de inboedel. Kleding en andere spullen in de caravan, vallen onder reisbagage. Als u deze zaken wilt meeverzekeren, dan heeft u een reisverzekering nodig.
 • Het eigen risico is € 150 euro per gebeurtenis.